woensdag 16 december 2009

Nieuwste camcorders leveren bioscoopkwaliteit

De nieuwste generatie camcorders levert een beeldkwaliteit die weergave in een bioscoop waardig is. Ze filmen in het high definition (HD)-formaat, waardoor de beelden vier keer zo scherp zijn als die van conventionele digitale DV-camcorders. Bovendien is hun prijs de afgelopen maanden sterk gedaald, zodat consumenten de eerste stapjes van hun koter nu voor rond de duizend euro haarscherp voor de eeuwigheid kunnen bewaren.

Maar voor een haarscherpe weergave zal de beurs vaak nogmaals open moeten. De beelden komen namelijk alleen goed tot hun recht op een HD-televisie. Bovendien is voor de montage van HD-opnamen een computer nodig met zeer veel rekenkracht. Alleen de huidige topmodellen zijn daartoe in staat.

Met de opkomst van de HD-camera`s komen ook nieuwe opslagmedia in zwang. De traditionele videoband (miniDV) moet het in toenemende mate afleggen tegen dvd, geheugenkaarten en harde schijven. De consument dient zich ten slotte goed te realiseren dat de verschillende fabrikanten verschillende opnameformaten hanteren.

Geen opmerkingen: